Whitepapers

2017 Payment Security Report: een managementsamenvatting

2017 Payment Security Report: een managementsamenvatting
TypeOnderzoek
Datum2018-03-14T00:00:00+01:00
Datum14 maart 2018
TaalNL
BedrijfVerizon
Onderwerp Security

Stel uzelf eens de volgende simpele vraag: bent u meer of minder bereid om zaken te doen met een bedrijf dat het slachtoffer is geworden van een datalek? Maar weinig lezers zullen waarschijnlijk het laatste zeggen. Daaruit blijkt het belang van de beveiliging van betaalkaartgegevens.

Sinds 2010, het jaar waarin we begonnen met de publicatie van ons jaarlijkse rapport over de beveiliging van betalingsgegevens, is er veel veranderd. Toentertijd voerden maar weinig mensen betalingen uit vanaf hun smartphone, en hadden cybercriminelen veel minder middelen tot hun beschikking dan nu het geval is. Maar ondanks al deze veranderingen zijn er teleurstellend genoeg ook veel dingen hetzelfde gebleven.

Een daarvan is dat bedrijven moeite blijven hebben met het waarborgen van overeenstemming met eis 11 van de PCI DSS: het regelmatig testen van beveiligingssystemen en -processen. Elk jaar kwam dit aspect op de laatste of een na laatste plaats in de top 12. Dit geldt zowel voor bedrijven die volledig aan de eisen voldeden en over alle vereiste mechanismen beschikten als bedrijven met ontbrekende mechanismen, zoals in het diagram te zien valt.

Met welke aspecten van eis 11 hebben bedrijven de meeste moeite? Welke patronen zien we in alle regio’s en verticale markten terug? De antwoorden op deze en andere vragen rond PCI DSS-compliance zijn te vinden in ons 2017 Payment Security Report.

Uit ons onderzoek blijkt dat de PCI DSS-compliance weliswaar verbetert, maar dat bijna de helft van alle bedrijven die onze audit doorstaan binnen een jaar tijd niet langer aan de eisen voldoet. En in veel gevallen nog eerder. Ondanks alle gevaren. Neemt u de beveiliging van betalingsgegevens voldoende serieus?

Als uw organisatie mobiele of betaalkaartbetalingen verwerkt, moet u deze publicatie beslist lezen.

Wanneer je dit onderzoek downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Verizon) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.