Whitepapers

2018 Thales Data Threat Report - European Edition

2018 Thales Data Threat Report - European Edition
TypeWhitepaper
Datum2018-06-07T00:00:00+02:00
Datum 7 juni 2018
TaalEN
BedrijfThales Nederland B.V.
Onderwerp Security
Digital Innovation

Thales, specialist in cybersecurity en databeveiligingsoplossingen voor kritieke informatiesystemen publiceert de internationale resultaten van het Thales Data Threat Report 2018, dat is opgesteld in samenwerking met onderzoeksbureau 451 Research. Uit het rapport komt duidelijk naar voren dat overal ter wereld organisaties een digitale transformatie doormaken waarin data een cruciale rol speelt. Inmiddels maakt 94% van alle ondervraagde organisaties wereldwijd gebruik van gevoelige gegevens die verwerkt worden in de cloud, big data- en IoT-toepassingen, containers, blockchain en/of mobiele oplossingen.

De digitale transformatie zorgt voor efficiency en schaalvergroting, maar maakt ook nieuwe businessmodellen mogelijk die groei en winst opleveren. Vrijwel alle kenmerkende nieuwe toepassingen van de digitale informatietechnologie worden in recordtempo omarmd.

De acceptatie van deze nieuwe oplossingen gaat zo snel, dat tegelijkertijd meer kwetsbaarheden en grotere risico’s ontstaan, die vragen om nieuwe oplossingen voor databeveiliging. De grootte en de impact van de nieuwe dreiging komt duidelijk naar voren uit een sterk groeiend aantal datalekken en kwetsbaarheden.

Hoewel technologie veel heeft veranderd voor organisaties, blijken beveiligingsstrategieën nauwelijks aangepast aan de nieuwe realiteit: investeringen in data security liggen niet in lijn met wat algemeen gezien wordt als de beste manieren om data te beveiligen.

Goed nieuws is dat overal ter wereld de budgetten voor cybersecurity aan het stijgen zijn. In Nederland verwacht 39% van de respondenten een iets hoger budget, en 29% zelfs een aanzienlijk hoger budget. Daar staat tegenover dat de respondenten tegelijkertijd ook serieuze obstakels zien die het moeilijk maken cybersecurity maatregelen doorgevoerd en geaccepteerd te krijgen: Nederlanders zijn redelijk positief over de effectiviteit van compliancy: 55% denkt dat voldoen aan wet- en regelgeving “zeer” of “extreem” effectief is om data-lekken te voorkomen. Daarmee zijn Nederlanders overigens wel wat kritischer dan hun Europese collega’s (60%) of het internationale gemiddelde (64%).

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Thales Nederland B.V.) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.