Whitepapers

8 tips voor het creëren van betere sales performance dashboards

8 tips voor het creëren van betere sales performance dashboards
TypeWhitepaper
Datum2014-10-23T00:00:00+02:00
Datum23 oktober 2014
TaalEN
BedrijfTableau Software
Onderwerp Business Analytics
Development

Zonder data ben je ‘gewoon’ weer een volgende persoon die een mening heeft, zonder gefundeerde onderbouwing. Je moet beschikken over duidelijk afgebakende data wanneer een collega in een meeting bijvoorbeeld een opmerking maakt als “Je belt je leads niet snel genoeg na”. Je vraagt waar jouw collega die informatie vandaan heeft, aangezien jij over totaal andere gegevens beschikt. U ziet het, een conflict is geboren waar u totaal niet op zit te wachten. De kunst is om het gesprek te veranderen naar op de toekomst gerichte prestatie-indicatoren waarmee zakelijke groei kan worden gerealiseerd.

Best practice sales performance dashboards bestaan uit veel meer dan alleen technologie. Het gaat vooral over duidelijk omschreven metrics en de integratie van dashboards met uw salesprocessen. Deze 8 tips kunt u vandaag nog gebruiken om het volledige potentieel uit uw sales performance dashboards te kunnen halen. Maak gebruik van analytics en dashboards die u zelf kunt aanpassen om de voltooiing van uw doelstellingen in iedere fase van het salesproces te kunnen tracken, van prospecting en lead management tot de kwaliteit van uw pijplijn, analyse van uw focusgebied en forecasting.

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Tableau Software) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.