Whitepapers

Applicatiegerichte cloud-infrastructuur: Iedere applicatie de juiste landingsplaats in de cloud

Applicatiegerichte cloud-infrastructuur: Iedere applicatie de juiste landingsplaats in de cloud
TypeWhitepaper
Datum2016-01-07T00:00:00+01:00
Datum 7 januari 2016
TaalNL
BedrijfKPN
Onderwerp Beheer
Cloud Computing

Een overgang naar de cloud heeft pas echt meerwaarde als daar strategische keuzes aan ten grondslag liggen. Dat begint met de vraag wat je als organisatie met de overgang naar de cloud wil bereiken: de productiviteit van medewerkers verbeteren, realtime inzicht in cruciale informatie, de time-to-market verkorten.

Die strategische keuzes leveren vervolgvragen op. Welke applicaties heb ik nodig om mijn doelstellingen te bereiken? Waar breng ik deze applicaties onder, in de cloud of liever toch nog in huis? En verder: wat doen we met legacy? Hoe regel ik de beveiliging en compliance? En hoe verbind ik de verschillende netwerken, platformen en applicaties vervolgens op een goede manier met elkaar? Een belangrijke vraag is ook hoe je de cloud kunt gebruiken om nieuwe software sneller dan voorheen te ontwikkelen.

De overstap naar de cloud moet een goed georganiseerde overstap zijn, met de ICT-afdeling als regisseur. Zonder die regie dreigt het gevaar dat er een ‘spaghetti’ aan ICT-oplossingen ontstaat, bijvoorbeeld doordat afdelingen op eigen houtje applicaties uit de muur halen om aan een korte termijn-behoefte te voldoen. In deze whitepaper delen we onze visie op een goed georganiseerde overstap naar de cloud. Centraal hierin staat dat een applicatiegerichte cloud-infrastructuur het uitgangspunt zou moeten zijn bij die overgang.

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (KPN) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.