Whitepapers

Bent u klaar voor de Europese privacyverordening?

Bent u klaar voor de Europese privacyverordening?
TypeWhitepaper
Datum2016-12-23T00:00:00+01:00
Datum23 december 2016
TaalNL
BedrijfMotiv
Onderwerp Business Analytics
Big data

Met ingang van 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de Europese richtlijn waarop onze Wbp is gebaseerd, worden op die dag buiten werking gesteld.

Over het algemeen kan worden gesteld dat de AVG meer de nadruk legt op de verantwoordelijkheid van organisaties zelf om de wet na te leven én om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden (accountability). De registerplicht en de (in sommige gevallen) verplichte functionaris voor de gegevensbescherming zijn daar goede voorbeelden van. Naast accountability is de risicogebaseerde benadering kenmerkend voor de nieuwe Europese wetgeving. Dit komt onder andere tot uiting in de gegevensbeschermingseffectbeoordeling. In stappen naar compliance De ‘General Data Protection Regulation’ – zoals de AVG in het Engels heet – brengt voor bedrijven kortom heel wat veranderingen met zich mee. Welke veranderingen introduceert de AVG voor bedrijven en overheden? En hoe kunnen zij zich zo goed mogelijk voorbereiden in aanloop naar 25 mei 2018? In deze whitepaper belichten we de belangrijkste veranderingen en de stappen die bedrijven en overheden kunnen zetten op weg naar compliance met de AVG. Heeft u na het lezen van de whitepaper nog vragen, of heeft u hulp nodig bij de voorbereiding op de AVG? Neem dan contact op met Motiv via 030-68 77 007 of info@motiv.nl.

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Motiv) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.