Whitepapers

Bent u klaar voor de nieuwe Europese Privacywetgeving?

Bent u klaar voor de nieuwe Europese Privacywetgeving?
TypeWhitepaper
Datum2017-09-13T00:00:00+02:00
Datum13 september 2017
TaalNL
BedrijfQNH Consulting BV
Onderwerp Business Analytics
Big data
Security
In 2018 treedt de nieuwe Europese data privacywetgeving in werking: de Europese GDPR (General Data Protection Regulation), in het Nederlands de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Deze nieuwe wetgeving houdt onder andere in dat gebruik en opslag van persoonsgegevens aan veel strengere eisen moet voldoen dan de huidige Nederlandse wetgeving voorschrijft. Zo moet u expliciet toestemming vragen aan personen (en dit registreren) of u gegevens mag opslaan en gebruiken.

Iedereen mag inzage vragen in alle gegevens die u over hem/haar heeft en wat u daarmee doet. Daarnaast moet u deze gegevens aan hem/haar kunnen leveren in een gangbaar formaat. Ook mag een persoon vragen om niet alleen uit al uw bestanden gewist te worden, maar ook uit alle bestanden van organisaties waaraan u die gegevens hebt doorgegeven. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de nieuwe regelgeving. Voldoet u niet aan deze regels, dan kunnen boetes worden opgelegd tot maximaal € 20 miljoen of 4% van uw wereldwijde jaaromzet.
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (QNH Consulting BV) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.