Whitepapers

Checklist voor colocation: servers en data zelf beheren of uitbesteden?

Checklist voor colocation: servers en data zelf beheren of uitbesteden?
TypeWhitepaper
Datum2015-05-20T00:00:00+02:00
Datum20 mei 2015
TaalNL
BedrijfKPN
Onderwerp Beheer
ICT-branche
Infrastructuur
Internet
Datacenters
Cloud Computing

Voor zakendoen en samenwerken zijn we volledig afhankelijk geworden van technologie. Daarom is de continuïteit van uw servers cruciaal. En daarmee ook de beveiliging ervan: een calamiteit zoals een stroomstoring, inbraak of brand schuilt in een klein hoekje en heeft grote gevolgen…

Het kan veilig en vertrouwd voelen om servers in eigen beheer te houden: een gevoel van controle over de continuïteit van de business. Maar is dat terecht? Zelf de IT-omgeving beheren vraagt niet alleen om een goed doordacht beleid, maar ook om forse investeringen in hard- en software en vaak zeer gespecialiseerd personeel.

De servers in een extern datacenter onderbrengen kan voor sommige organisaties een kostenefficiënte oplossing bieden. Met colocation wordt de apparatuur professioneel beveiligd, volgens strikte normen. Tegelijk houdt uzelf de controle over uw data en onderhoud, vervanging of reparatie van de servers.

Deze informatieve whitepaper bespreekt colocation en de continuïteit van uw IT en business. U vindt een handige checklist terug die u helpt de volgende vragen te beantwoorden:

  • Is uw organisatie toe aan dataopslag buiten de deur? 
  • Zelf servers beheren of veilig uitbesteden?
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (KPN) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.