Whitepapers

Cyberaanvallen en Datalekken: Verizon Data Breach Investigations Report (DBIR) 2018

Cyberaanvallen en Datalekken: Verizon Data Breach Investigations Report (DBIR) 2018
TypeOnderzoek
Datum2018-04-25T00:00:00+02:00
Datum25 april 2018
TaalEN
BedrijfVerizon
Onderwerp Security

Verizon heeft in April 2018 het Data Breach Investigation Report (DBIR) 2018 gepubliceerd. Het DBIR is één van de belangrijkste rapporten op het gebied van cyberaanvallen en -bedreigingen en in deze elfde editie van het rapport worden de meest voorkomende security-uitdagingen van het jaar in kaart gebracht. Het maakt gebruik van collectieve gegevens van 67 organisaties over de hele wereld en bevat een analyse van 53.000 incidenten en 2.216 inbreuken uit 65 landen.

Een belangrijke conclusie die zij trekken is dat aanvallers nog altijd succes hebben met de inzet van oude technieken en dat slachtoffers nog altijd dezelfde fouten maken. Ook is gebleken dat Ransomware de meest voorkomende vorm van kwaadaardige software is met een aandeel van 39% bij alle malware-gerelateerde data-inbreuken. Nieuwsgierig naar wat er allemaal nog meer staat in het DBIR 2018 rapport van Verizon?

Wanneer je dit onderzoek downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Verizon) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.