Whitepapers

De beginnersgids voor Access Security

De beginnersgids voor Access Security
TypeWhitepaper
Datum2020-05-06T22:00:00+02:00
Datum 6 mei 2020
TaalNL
BedrijfWallix
Onderwerp Security
Mobility
Dit is de uitgebreide beginnersgids voor iedereen die de basisprincipes van toegangsbeveiliging wil begrijpen.

Toegangsbeveiliging is een raamwerk van beleid en technologieën die samen de toegang van gebruikers tot de gevoelige IT-middelen van een organisatie beheren. Een sterke toegangsbeveiliging brengt een aantal voordelen met zich mee, waaronder een sterkere cybersecurity, een betere naleving van de regelgeving en meer controle over externe apparaten die toegang hebben tot het netwerk en de gegevens van een organisatie.

Een modern bedrijf moet zichzelf beschermen tegen bedreigingen die zowel binnen als buiten zijn muren bestaan. Toegangsbeveiliging geeft bedrijven de tools die ze nodig hebben om precies te zien wie er toegang heeft tot hun bronnen, en om vervolgens het privilegieniveau van die gebruikers te controleren. Drie processen staan hierbij centraal: identificatie, authenticatie en autorisatie.

Het Zero Trust-model en het principe van Least Privilege zijn twee concepten die essentieel zijn voor een sterke toegangsbeveiliging. Er zijn een aantal specifieke systemen die bedrijven kunnen gebruiken om deze concepten in hun IT-infrastructuur toe te passen: Identiteitsmanagement, geprivilegieerde toegang Management, en Endpoint Privilege Management.
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Wallix) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.