Whitepapers

Disaster Recovery-as-a-Service (DRaaS) vs. in-house Disaster Recovery: de verschillen en voordelen

Disaster Recovery-as-a-Service (DRaaS) vs. in-house Disaster Recovery: de verschillen en voordelen
TypeWhitepaper
Datum2016-01-20T00:00:00+01:00
Datum20 januari 2016
TaalNL
Bedrijfproserve
Onderwerp Beheer
Cloud Computing
Security

Voor steeds meer bedrijven en organisaties is data zonder twijfel het belangrijkste bedrijfsmiddel. Dat wordt duidelijk op het moment dat een organisatie langere tijd niet kan beschikken over bedrijfsgegevens. In dat geval is het primaire proces onmiddellijk in het geding, aangezien belangrijke afdelingen stilstaan, zoals de financiële afdeling die geen facturen kan versturen.

De meeste bedrijven onderkennen deze risico’s en hebben maatregelen getroffen die ernstig dataverlies moeten voorkomen. Zij zorgen voor regelmatige back-ups naar tape of disks of replicatie naar een tweede locatie.

De praktijk leert dat het vaak veel lastiger is om data goed te herstellen dan het op het eerste oog lijkt. Maar aangezien dit geen kernactiviteit van bedrijven is, besteden steeds meer organisaties deze activiteiten uit aan een gespecialiseerde partij. In deze whitepaper beschrijven we deze Disaster Recovery-as-a-Service-dienstverlening. De whitepaper biedt zo handvatten voor organisaties die op zoek zijn naar manieren om hun data beter te beschermen en goed voorbereid te zijn op calamiteiten.

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (proserve) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.