Whitepapers

DNS: de perfecte achterdeur voor hackers op zoek naar gevoelige gegevens

DNS: de perfecte achterdeur voor hackers op zoek naar gevoelige gegevens
TypeWhitepaper
Datum2017-03-20T00:00:00+01:00
Datum20 maart 2017
TaalEN
BedrijfInfoblox
Onderwerp Security
Infrastructuur

DNS is niet zo heel veel veranderd sinds 1983, toen Paul Mockapetris het uitvond. Volgens de beroemde DNS security-onderzoeker Dan Kaminsky kan DNS worden gezien als een routing en caching overlay-netwerk dat wereldwijd wordt ingezet en zowel publiek als privaat internet verbindt. Dat roept serieuze vragen op: Is het voldoende veilig? Is het kwetsbaar voor datalekken?

Diefstal van gegevens is een van de meest serieuze risico's voor elke onderneming en de werkelijkheid is dat DNS kan worden misbruikt op allerlei onconventionele manieren. Dat maakt het de perfecte achterdeur voor hackers op zoek naar gevoelige gegevens en wordt vaak gebruikt voor data exfiltratie, omdat het meestal niet door alledaagse beveiligingsmaatregelen wordt geïnspecteerd.

Deze whitepaper bespreekt tactieken die hackers gebruiken om DNS te exploiteren voor DNS-tunneling en data exfiltratie. Het introduceert ook nieuwe en gepatenteerde security technologie die u daar effectief tegen beschermt. Het maakt gebruik van machine learning en voert real-time analytics uit op DNS-query’s om zo DNS-tunneling en data exfiltratie automatisch te kunnen detecteren en blokkeren.

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Infoblox) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.