Whitepapers

Een nieuwe digitale leer- en werkomgeving (DLWO) bij de Marnix Academie

Een nieuwe digitale leer- en werkomgeving (DLWO) bij de Marnix Academie
TypeReference Case
Datum2017-04-06T00:00:00+02:00
Datum 6 april 2017
TaalNL
BedrijfFinalist
Onderwerp Onderwijs
Development

Een digitale leer- en werkomgeving is geen systeem of applicatie, maar een set digitale diensten. De Marnix Academie liep er tegenaan dat deze applicaties volledig los van elkaar stonden en dus geen informatie uitwisselden met elkaar. Ook had elke applicatie een aparte inlog en waren er overlappende functionaliteiten. Reden genoeg om een nieuw DLWO te realiseren.

Voor de realisatie van een nieuwe DLWO zijn de gebruikersgroepen in beeld gebracht en persona’s opgesteld. Hierdoor konden de wensen van de gebruikers verzameld worden. Deze wensen zijn vertaald in de diensten die de DLWO moet bieden en een architectuur waarin deze diensten een plaats krijgen. De belangrijkste kenmerken van de architectuur is dat er een centrale service bus is die informatie kan verwerken en een lichtgewicht portaal waar deze informatie kan worden ontsloten.

Na dit voortraject is het portaal gebouwd op de manier hoe de gebruiker het wil zien. Via de service bus zijn de applicaties aan deze omgeving gekoppeld. De studenten en medewerkers hebben, door de single sign on toepassing, direct na het inloggen toegang tot alle applicaties. Ook hebben zij op elk moment van de dag vanaf elke locatie toegang tot deze omgeving.

Download deze reference case, inclusief mooie procesvideo's, en zie hoe de Marnix Academie een nieuwe, efficiënte digitale leer en werkomgeving heeft gerealiseerd.

Wanneer je dit reference case downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Finalist) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.