Whitepapers

Flash Storage in de Enterprise: tips om prestaties en kosten te optimaliseren

Flash Storage in de Enterprise: tips om prestaties en kosten te optimaliseren
TypeWhitepaper
Datum2014-09-17T00:00:00+02:00
Datum17 september 2014
TaalEN
BedrijfNetApp
Onderwerp Beheer
Internet
Cloud Computing
Flash-technologie verandert de manier waarop bedrijven storage benaderen. Na jaren van gebruik in de consumentenmarkt, heeft flash een prijs- en volwassenheidsniveau bereikt waardoor het actief wordt ingezet om in de behoeften van bedrijfskritische applicaties te voorzien.

Harde schijven (HDD's) hebben een aantal jammerlijke tekortkomingen, zoals een gelimiteerd aantal I/O-bewerkingen per seconde (IOPS), die storage provisioning voor applicaties met hoge prestatie-eisen moeilijk maakt. En aan het overprovisionen van schijven om de hoge prestatie-eisen wel te halen, kleven nogal wat nadelen.

Flash SSD en andere geheugensticks winnen terrein ten opzichte van de traditionele HDD, door de combinatie van duidelijke prestatievoordelen en aanzienlijk minder energieverbruik. Maar omdat SSD's momenteel meer dan 10 keer zoveel kosten per GB bruikbare opslagruimte, zijn IT-teams nog op zoek naar de beste strategieën om flash-technologie in te zetten om de benodigde performance te leveren en de TCO van hun storage-omgeving te minimaliseren.

Dit whitepaper biedt een gedetailleerd inzicht op beschikbare enterprise flash opties, zodat u het aanbod begrijpt en de oplossing kunt kiezen die het beste aansluit op uw zakelijke behoeften.
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (NetApp) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.