Whitepapers

Flexibele rapportage van datagebruik noodzakelijk voor proactief beheer in extern datacenter

Flexibele rapportage van datagebruik noodzakelijk voor proactief beheer in extern datacenter
TypeReference Case
Datum2016-01-21T00:00:00+01:00
Datum21 januari 2016
TaalNL
Bedrijf8MAN
Onderwerp Security
Datacenters
Management
Datamanagement

Carl Schulz – ICT Manager bij AMOLF, vertelt dat het datagebruik bij wetenschappelijke instellingen traditioneel hoger ligt dan in andere sectoren. De onderzoekers genereren vele terabytes aan data waardoor de behoefte aan opslagcapaciteit steeds groeit.

Om aan die groeiende behoefte te voldoen en tegelijkertijd ervoor zorg te dragen dat de gebruikers makkelijk, veilig en altijd hun data kunnen benaderen, werd besloten om de data te migreren van een in-house serverpark naar een extern gedeeld datacenter. Zoals bij veel organisaties die in een data-migratietraject terecht komen, kwamen direct vragen naar boven als: waar is de data, van wie is de data en hoeveel data wordt gebruikt door wie?

Omdat de overstap naar een extern gedeeld datacenter meer vergt van het beheer van de data en van de quota die ingesteld moeten worden, is een inzichtelijke en flexibele rapportage nodig. De nieuwe opslagomgeving van Hitachi en de binnen AMOLF gebruikte tools en oplossingen boden echter alleen de mogelijkheid tot het leveren van statische rapportage die ook nog eens gebruiksonvriendelijk wordt gepresenteerd. Met 8MAN heeft AMOLF een goede oplossing gevonden voor het rapportageprobleem.

Wanneer je dit reference case downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (8MAN) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.