Whitepapers

Het beschermen van SCADA en ICS-netwerken in kritische infrastructuurfaciliteiten

Het beschermen van SCADA en ICS-netwerken in kritische infrastructuurfaciliteiten
TypeWhitepaper
Datum2014-11-14T00:00:00+01:00
Datum14 november 2014
TaalEN
BedrijfPalo Alto Networks
Onderwerp Security
Infrastructuur

SCADA en Industrial Control Systems (ICS) hebben dramatische veranderingen ondergaan in de afgelopen decennia. Ooit een verzameling van geïsoleerde, ‘eigen’ systemen op basis van seriële protocollen. Nu zijn het systemen die sterk onderling verbonden zijn en het internet protocol en commerciële off-the-shelf oplossingen gebruiken om activiteiten te optimaliseren en kosten te verlagen.

Terwijl de zakelijke voordelen van de integratie van de informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) legio zijn geweest, heeft de modernisering ook het risico van cyberdreigingen vergroot die de beschikbaarheid van ‘het proces’ en het welzijn van werknemers, burgers, de economie en het milieu in gevaar kan brengen.

Technologische ontwikkelingen, trends, toenemende cyberdreigingen en regelgeving maakt de taak van het beveiligen van de kritieke infrastructuur steeds zwaarder en complexer. Om SCADA en ICS- netwerken in kritieke infrastructuren effectief te kunnen beschermen is een gemoderniseerde security aanpak noodzakelijk.

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Palo Alto Networks) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.