Managed hosting door True

WhitepapersDetails

Hoe kan ik APIs openstellen voor derden met behoud van veiligheid en authenticatie?

Hoe kan ik APIs openstellen voor derden met behoud van veiligheid en authenticatie?
TypeReference Case
Datum30 april 2015
TaalEN
BedrijfAxway

Om als jong bedrijf een klantenbestand op te bouwen moest energieleverancier First Utility haar eigen kosten erg laag houden en de voordelen van die besparingen doorgeven aan haar klanten. Dit “low cost-to-serve” business model is afhankelijk van sterk geautomatiseerd en efficiënte systemen en het stimuleren van self-service onder klanten.

Openstellen van APIs aan derden

Als jong bedrijf had First Utility het voordeel van een schone lei: het ging niet gebukt onder een logge infrastructuur, zoals de 6 grootste energieleveranciers dat wel ervaren. Integendeel, First Utility kon op zoek gaan naar de beste oplossingen in hun soort en het bouwen van efficiënte systemen van de grond af aan. Een belangrijke doelstelling was het op een veilige manier openstellen van APIs aan third parties.

API Gateway

First Utility had behoefte aan een betrouwbaar en veilig platform waarmee zij APIs konden openstellen voor derden, hun kosten laag konden houden en een klantbestand konden opbouwen waar self-service het speerpunt is. Leer meer over het implementatietraject van een API Gateway bij First Utility en de voordelen die zij hiermee hebben behaald.

Wanneer je dit reference case download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Axway) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Whitepapers op onderwerp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.