Whitepapers

Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen Ransomware?

Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen Ransomware?
TypeWhitepaper
Datum2017-09-20T00:00:00+02:00
Datum20 september 2017
TaalNL
BedrijfSophos Benelux
Onderwerp Security

Ransomware is een van de meest wijdverspreide en ernstige bedreigingen waarmee internetgebruikers te maken krijgen. Sinds het beruchte CryptoLocker voor de eerste keer in 2013 zijn opwachting maakte, hebben we een nieuwe generatie bestandenversleutelende ransomwarevarianten zien opduiken die via spamberichten en Exploit Kits werden afgeleverd, en geld aftroggelen van privégebruikers en bedrijven.

De origine van de huidige ransomware-families kan worden herleid naar de begindagen van FakeAV, “Locker”-varianten en ten slotte tot de bestandenversleutelende varianten die vandaag alomtegenwoordig zijn. Elke specifieke categorie malware had een gemeenschappelijke doelstelling: geld aftroggelen van slachtoffers via social engineering en botte initimidatie. De eisen om geld worden met elke nieuwe versie brutaler.

Deze whitepaper legt uit hoe we snel en effectief kunnen reageren op de bedreigingen die ransomware als Cryptowall, TeslaCrypt en Locky creëren. Het beschrijft eerst nauwkeurig de methodes die deze infecties gebruiken om hun weg te vinden in bedrijven en ook waarom een groot aantal nieuwe infecties blijft opduiken ondanks bestaande beschermingsmaatregelen. Dan verstrekt het praktische beschermingstips, en laat het zien hoe je deze bedreigingen aanpakt door middel van technische en organisatorische maatregelen op korte en lange termijn.
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Sophos Benelux) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.