Whitepapers

Hoe veilig zijn onze medische gegevens bij zorginstellingen in Nederland?

Hoe veilig zijn onze medische gegevens bij zorginstellingen in Nederland?
TypeWhitepaper
Datum2015-03-06T00:00:00+01:00
Datum 6 maart 2015
TaalNL
BedrijfUnisys Nederland
Onderwerp Business Analytics
Security
Management
Ondanks alle beveiligingstechnieken is het soms kinderlijk eenvoudig om toegang te krijgen tot de meest cruciale medische gegevens en voorzieningen. Zijn het niet de gevaren van buitenaf (hackers), dan is het wel de mogelijkheid voor uw eigen personeel, bezoekers of patiënten om zich ongeoorloofd toegang te verschaffen tot gevoelige medische gegevens.

De Europese overheid probeert op verschillende manieren de informatiebeveiliging van persoonlijke (medische) gegevens te reguleren. In Nederland heeft dit onder andere geleid tot de inmiddels bekende NEN 7510. Voor de Nederlandse zorginstellingen is het noodzakelijk dat zij zich aan deze norm conformeren.

Deze whitepaper vertelt u meer over de beveiliging van uw kostbare medische gegevens en de achterliggende normeringen. Security Incident en Event Management (SIEM) biedt eerste hulp in het geval er medische data is gelekt en zorgt voor gedegen invulling van NEN7510 en uw privacyvraagstukken.
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Unisys Nederland ) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.