Whitepapers

Introductie in low-code applicatieontwikkeling en wat er nodig is om aan de slag te kunnen

Introductie in low-code applicatieontwikkeling en wat er nodig is om aan de slag te kunnen
TypeWhitepaper
Datum2018-11-16T00:00:00+01:00
Datum16 november 2018
TaalEN
BedrijfLANSA
Onderwerp Development

Low-code ontwikkelingsplatforms maken het mogelijk applicatiesoftware te creëren met minder programmacode dan gewoonlijk nodig zou zijn bij het ontwikkelen met meer traditionele programmeertalen. Softwareontwikkeling is meestal een langdurig en complex proces, dus de belofte van low-code om de ontwikkeling van applicaties te vereenvoudigen, te versnellen en kosten te verlagen is logischerwijs een zeer aantrekkelijke propositie voor (te) drukke IT-afdelingen.

Veel aanbieders van applicatieontwikkelingstools proberen een ‘no code’ benadering aan te bieden door gebruikers in staat te stellen grafische gebruikersinterfaces en configuratieopties te gebruiken in plaats van traditionele programmeercode. Met deze systemen kunnen afdelingsmedewerkers eenvoudige apps bouwen om snel aan hun behoeften te voldoen. Echter, applicaties die met deze hulpmiddelen zijn gebouwd, voldoen vaak niet aan de behoeften van IT voor grotere bedrijven. Sommige code is normaalgesproken vereist om functionaliteiten uit te kunnen breiden en te integreren met bestaande systemen of gebruik te maken van vooraf gebouwde bestaande applicatiecomponenten. Vandaar 'low-code' in plaats van 'no-code'.

In deze whitepaper bekijken we het transformatieve potentieel van low-code voor de ontwikkeling van enterprise applicatiesoftware. Aan bod komen ook de uitdagingen voor bedrijven die technologie willen exploiteren om concurrentievoordeel te behalen en wat dat betekent voor IT-afdelingen die deze uitdaging moeten aangaan. Ook wordt de top vijf gepresenteerd van zaken waar op gelet moet worden bij het selecteren van een low-code platform en tot slot bespreekt de whitepaper hoe de belofte van low-code softwareontwikkeling waargemaakt kan worden.

Wanneer je dit whitepaper download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (LANSA) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.