Managed hosting door True

WhitepapersDetails

Managers en controllers op zoek naar ‘grip’ en toegevoegde waarde in Agile organisaties

Managers en controllers op zoek naar ‘grip’ en toegevoegde waarde in Agile organisaties
TypeWhitepaper
Datum12 juni 2017
TaalNL
BedrijfGladwell Academy

Als manager onderschrijf je de Agile principes. En, nu de eerste hordes genomen zijn, zie je dat de transitie naar Agile zijn vruchten begint af te werpen.

Maar je mist wel jouw eigen rol daarin. Of je ervaart minder ‘grip’ en twijfelt over de juiste invulling van besturing en verantwoording. Je bent immers verantwoordelijk voor voeden en volgen van de Plan-Do-Check-Act-cyclus. Jij bent nog steeds de persoon die aanvoelt of we voldoende beheerst het werk uitvoeren. Jij geeft aan of we ‘in control’ zijn, zet risico’s op de agenda en benut verbeterkansen. Maar hoe moet dat als je werkt met autonome teams? Is er nog wel behoefte aan een manager of controller die het team, het productieproces en de cijfers controleert?

En zo ja: hoe transformeer je jezelf tot een manager of controller die dit alles verenigt? Hoe word je een manager die in de Agile wereld volledig tot zijn recht komt, zonder grip te verliezen? Sterker nog: hoe word jij die manager die van onbesproken meerwaarde blijft voor de organisatie, het management én de teams?

Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Whitepapers op onderwerp