Whitepapers

Meldplicht datalekken 2016: Waarom bestaat het en wat zijn de consequenties?

Meldplicht datalekken 2016: Waarom bestaat het en wat zijn de consequenties?
TypeWhitepaper
Datum2016-03-25T00:00:00+01:00
Datum25 maart 2016
TaalNL
BedrijfAvensus
Onderwerp Business Analytics
Security
Big data

Sinds januari 2016 is in Nederland de meldplicht datalekken van kracht. Deze meldplicht is gebaseerd op de al langer bestaande Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en is van toepassing op iedereen die verantwoordelijk is voor het (geheel of gedeeltelijk) geautomatiseerd verwerken van persoonsgegevens. Er zijn een paar uitzonderingen op de regel, maar de meldplicht is vrij algemeen van aard en daardoor op vele organisaties van toepassing.
 
Dat de meldplicht datalekken inhoudt dat eventueel verlies of diefstal van gegevens wordt gemeld, is inmiddels wel bekend. Maar weet u ook waarom dit zo belangrijk is voor onze maatschappij? En heeft u enig idee hoe u dit proces in uw eigen organisatie in gang zetten, mocht het nodig zijn?

In deze whitepaper van Avensus leest u waarom de meldplicht datalekken is ingevoerd en welke consequenties de meldplicht heeft voor organisaties die persoonsgegevens verwerken.

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Avensus) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.