Managed hosting door True

WhitepapersDetails

Met HR metrics en –analytics op weg naar meetbaar personeelsbeleid?

Met HR metrics en –analytics op weg naar meetbaar personeelsbeleid?
TypeWhitepaper
Datum 6 februari 2015
TaalNL
BedrijfADP

In toenemende mate wordt aan de HR (M)-afdeling één of meer van de volgende vragen gesteld: wat levert HR op? Wat zijn de kosten én de baten van HR -beleid? Wat draagt HR bij aan de organisatiestrategie? HR(M) wordt als het ware om verantwoording gevraagd voor haar (eigen) functioneren, net zoals dat vaak al gebeurt bij andere, niet-stafafdelingen.

Voor veel HR-professionals is de beantwoording van één of meerdere van deze vragen lastig. HR metrics en -analytics kunnen hen daarbij helpen, maar het daadwerkelijke gebruik van cijfers, de interpretatie ervan en de conclusies zijn nog een flinke uitdaging. Het bepalen van ken- en stuurgetallen op het gebied van bijvoorbeeld verzuim en verloop lukt (meestal) wel. Maar een business case maken om investeringen te onderbouwen of scenario’s opzetten voor (strategische) personeelsplanning is al veel moeilijker.

Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen. Wat is de juiste aanpak om HR-beleid en de impact van HR-inspanningen op de organisatie meetbaar te maken? Wat moet HR daarvoor precies meten? Op welke schaal doet HR dit al en wat doen ze met de uitkomsten? Wat zijn de ervaringen met het verzamelen van data?

Twee experts op het gebied van HR metrics en analytics gaan in op deze vragen.

Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Whitepapers op onderwerp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.