Whitepapers

Participerende personeelsplanning zorgt voor optimale en slimme personeelsinzet bij Gemeenten

Participerende personeelsplanning zorgt voor optimale en slimme personeelsinzet bij Gemeenten
TypeWhitepaper
Datum2014-12-18T00:00:00+01:00
Datum18 december 2014
TaalNL
BedrijfParalax Planning Solutions
Onderwerp Management
ERP

Om efficiënter te opereren en hun taakstellingen beter te kunnen invullen, moeten gemeenten kritisch kijken naar processen. Vooral op het gebied van personeelsinzet vallen veel kostenbesparingen te realiseren. Een bedrijfsmatige manier van opereren is echter alleen te implementeren door de personeelsplanning anders in te richten dan nu het geval is.

Participerend plannen, door middel van moderne technieken, is een oplossing om de vraag naar dienstverlening en het aanbod van personeel optimaal op elkaar af te stemmen. Werken naar behoefte en het maken van een forecasting van piek- en dalmomenten op basis van historische gegevens, maakt het de gemeentelijke organisatie mogelijk grote efficiencyslagen te realiseren in het proces van personeelsinzet.

Dit vergt eveneens een verandering in de organisatie en bij de medewerkers. Wanneer er gekeken wordt naar de behoefte van de werknemers en tegelijkertijd naar de piek- en dalmomenten, dan heeft dit consequenties voor de verdeling van de werkuren over het jaar. Maar ook kunnen aanpassingen in de CAO nodig zijn om individuele afspraken mogelijk te maken.

De oplossing ligt in het ‘net iets anders’ kijken naar de werkelijkheid en het creatief op zoek gaan naar oplossingen. Niet denken in belemmeringen, maar in mogelijkheden. Deze whitepaper laat aan de hand van een aantal case studies zien hoe dit proces in de praktijk is toegepast en welke resultaten verschillende gemeenten hiermee hebben bereikt.

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Paralax Planning Solutions) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.