Whitepapers

Ransomware bescherming voor Dummies

Ransomware bescherming voor Dummies
TypeWhitepaper
Datum2020-03-04T00:00:00+01:00
Datum 4 maart 2020
TaalEN
BedrijfComstor
Onderwerp Security
In mei 2019 kreeg de Amerikaanse stad Baltimore te maken met een ransomware aanval. Het gevolg was nagenoeg desastreus: kritieke infrastructuur systemen bleken ruim een week onbereikbaar voor ambtenaren en dit zorgde voor paniek bij bestuurders. De reparatiekosten van deze aanval werd geschat op 18 miljoen dollar, terwijl de cybercriminelen ‘slechts’ om $78.00 vroegen.

Dus: betalen of het lange traject van herstel in gaan? In veel gevallen is betalen de meest economische optie, maar hiermee houd je een criminele golf van aanvallen in stand. Voorkomen is uiteraard de beste optie, maar hoe doe je dit als de aanvallen met de dag geavanceerder worden? Deze dummy gids biedt de lezer in 5 hoofdstukken een duidelijk beeld van welke eigenaardige aannames bestaan over ransomware, hoe criminelen daadwerkelijk te werk gaan en hoe organisaties zich hier zo goed mogelijk tegen kunnen bewapenen.
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Comstor) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.