Whitepapers

Self-Service Data Preparation: De weg naar een organisatie-breed gegevensmodel

Self-Service Data Preparation: De weg naar een organisatie-breed gegevensmodel
TypeWhitepaper
Datum2017-04-21T00:00:00+02:00
Datum21 april 2017
TaalEN
BedrijfVANAD Group
Onderwerp Business Analytics
Development

De huidige business intelligence (BI) en analytics platforms hebben er voor gezorgd dat de manier waarop wij met gegevens omgaan sterk is veranderd. Zo kunnen we tegenwoordig eenvoudig grote hoeveelheden gegevens transformeren naar informatie die ons, met behulp van geavanceerde visualisaties, meer inzicht bieden zodat de juiste beslissingen genomen kunnen worden. Er blijkt een toenemende behoefte bij gebruikers om lokale en externe gegevens te combineren met corporate informatie, zonder inmenging van een specialist. Dit omdat veel gegevens niet meer centraal worden verzameld en eindgebruikers informatie direct willen analyseren.

De huidige data-integratie toepassingen zijn echter niet ontworpen voor eindgebruikers en hierdoor blijft de inmenging van een data analist of data scientist nog steeds noodzakelijk. Nadeel is dat deze specialisaties schaars zijn en vaak niet direct voorhanden. Veel BI oplossingen hebben de visualisatie van gegevens sterk versimpeld, maar zijn niet in staat om lokale gegevens direct te combineren met andere gegevensbronnen.

De oplossing is Self-Service Data Preparation toepassingen. Deze zorgen echter voor het ontstaan van zogenaamde data-silos, en forceren medewerkers om in vacuüm te werken en eilanden te creëren. Het beschikbaar maken van geïntegreerde self-service data preparation functionaliteit binnen een organisatie blijkt een kritische mijlpaal op weg naar een data-driven organisatie.

In deze whitepaper beschrijven we de ontwikkeling van “self-service data preparation toepassingen” en hoe individuele data-silos toch op een eenvoudige manier kunnen worden geïntegreerd in een organisatie-breed gegevensmodel.

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (VANAD Group) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.