Whitepapers

Storytelling, zo vergroot het de impact van uw data

Storytelling, zo vergroot het de impact van uw data
TypeWhitepaper
Datum2020-01-27T00:00:00+01:00
Datum27 januari 2020
TaalEN
BedrijfTableau Software
Onderwerp Big data
Datacenters
Verhalen vertellen is een van de belangrijkste pijlers van de menselijke ervaring. Het universum mag dan vol atomen zitten, het is door middel van verhalen dat we onze wereld werkelijk construeren. Van Griekse mythologie tot de Bijbel en televisieseries, verhalen geven al zo lang als we leven vorm aan onze ervaring op aarde.

Een belangrijk doel van het vertellen van verhalen is niet alleen het begrijpen van de wereld, maar het veranderen ervan. Immers, waarom zouden we de wereld bestuderen als we niet willen weten hoe we die kunnen en moeten beïnvloeden?

Hoewel veel elementen van verhalen door de geschiedenis heen hetzelfde zijn gebleven, hebben we betere hulpmiddelen en media ontwikkeld om ze te vertellen, zoals gedrukte boeken, films en strips. Dit heeft de stijl van het vertellen van verhalen veranderd - en misschien wel het belangrijkst, de impact van die verhalen over de millennia.

Maar kunnen er ook verhalen worden verteld met data, net zoals met beelden en woorden? Dat is wat dit deze whitepaper over gaat.
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Tableau Software) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.