Whitepapers

Twin Datacenter: van Disaster Recovery naar Disaster Tolerance

Twin Datacenter: van Disaster Recovery naar Disaster Tolerance
TypeWhitepaper
Datum2016-05-25T00:00:00+02:00
Datum25 mei 2016
TaalEN
BedrijfInterconnect
Onderwerp Beheer
Datacenters
Management
Datamanagement
Security

We zijn nu al zeer afhankelijk van ICT. Maar groeiende eisen, verwachtingen en de toenemende integratie van bedrijfsvoering en ICT zal die afhankelijkheid alleen maar doen groeien de komende jaren. Belangrijk dus om ervan verzekerd te zijn dat alles blijft werken, ook in het geval van calamiteiten.

Uitval van ICT (downtime) kan worden veroorzaakt door meerdere factoren. Hierbij kunt u denken aan stroomuitval, hard- of software failures. En downtime kan veel directe en indirecte schade veroorzaken. Denk aan het tot stilstand komen van bedrijfsprocessen waardoor u omzet misloopt. Daarnaast heeft het een negatieve invloed op het imago van uw organisatie wat weer kan leiden tot indirect omzetverlies. Bij dienstverleners kan downtime zelfs leiden tot financiële claims.

Middels twin datacenter oplossingen kan aan zeer strikte beschikbaarheidseisen voldaan worden, waardoor het risico van downtime beheersbaar is. We spreken van een twin datacenter oplossing  als een ICT omgeving verspreid is over twee datacenters en deze omgevingen zijn, tot op zekere hoogte, identiek aan elkaar. De primaire omgeving in een datacenter wordt gespiegeld naar een secundaire omgeving in een ander datacenter. Dit met als doel de beschikbaarheid van een dienst te verhogen en schade te voorkomen.

Deze whitepaper richt zich op management dat verantwoordelijk is voor de ICT en/of het risicobeleid binnen een organisatie. Aangezien outsourcing van uw ICT infrastructuur een beslissing is voor de lange termijn, is het zaak om kritisch te kijken naar de datacenter-infrastructuur. Aan de hand van een aantal praktijk cases wordt verder ingegaan op Business Continuity Management in het kader van kritische ICT-processen. Tot slot vindt u een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten bij de keuze van uw datacenterleverancier.

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Interconnect) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.