Whitepapers

Wat is een DDoS-aanval en hoe bescherm je jouw organisatie tegen een DDoS aanval?

Wat is een DDoS-aanval en hoe bescherm je jouw organisatie tegen een DDoS aanval?
TypeWhitepaper
Datum2016-01-20T00:00:00+01:00
Datum20 januari 2016
TaalNL
Bedrijfproserve
Onderwerp Security
Infrastructuur

De afgelopen jaren zijn Distributed Denial of Service-aanvallen (DDoS) regelmatig in het nieuws geweest. Zowel grote, wereldwijd actieve multinationals als nationale onderwijsinstellingen en lokale bedrijven waren het slachtoffer van een stortvloed aan dataverkeer op hun server(s).

Lange tijd was blackholing het enige antwoord op een DDoS-aanval. Hierbij leidt een bedrijf of serviceprovider bij een aanval alle verkeer om naar een zwart gat, zodat het de servers niet bereikt en kan beschadigen. Nadeel van deze methodiek is dat alle verkeer – dus ook het legale – in de omleiding wordt meegenomen.

Er zijn nu nieuwe technologieën beschikbaar die deze ongewenste situatie oplossen. Hierbij wordt IP-verkeer bij een aanval ‘gewassen’ en gescheiden. Proserve heeft zijn netwerk geschikt gemaakt voor deze voorziening. In deze whitepaper beschrijven we deze voorziening en gaan we dieper in op verschillende aspecten van DDoS.

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (proserve) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.